Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

País Invisible Podcast

divulgant Occitània en podcast

  • 11
    Subscribers
  • 80.0
    monthly
  • 976.66
    total

Una taula de surf i l'ecuador de País Invisible

#8 Surfejant la ciutat de Bordèu 🏄‍♂️🏄‍♀️ Viure occitània a l'extrem nord-oest.

 Planvoluts, portem uns díes resseguint el Gave de Pau , el llit fluvial llarguíssim ens ha dut des de la Vall de Bigòrra, adjacenta a l'Aran, ben bé fins a l'Atlàntic, a la ciutat de Burdeus, on hem gaudit del Surf al Palau de la Borsa, a la plaça embassalada del Mirall d'Aigua. 
 
 Per arribar a Bordèu trepitgem les Landes o "Lanas", un delta enorme de dunes i bruguerars batejat pels gals que s'esté quilometres endins i que dóna refugi a la reserva natural del Medòc. Ho fem amb el rondèu "A Bordèu qu'ei arribat". El rondèu o "salt" és un ball comú d'occitània, i també d'Aran, que succeeix a aquells balls del renaixement anomenats Branles. A les Landes, es ballen en fileres de fins a set persones: https://www.youtube.com/watch?v=FHbYc6Wq4is 
 
Hem completat la meitat de la temporada 
 
El dissabte, un cop un altre viatge. Portem 9 programes de l'estimat de 17 que farem aquest curs. Ens hem portat bé? 
 
Començant als ulls de la Garona a ritme de Nadau i enjós, enjós, que baixem al massís central, al país basc francés, a Mónaco, al bell mig d'Itàlia, a l'Argentina austral, rastrejant les petjes d'una llengua eufònica però avergonyida.
 
 Desde Bordèu em ronda el fantasma de l'antiga Angolema, que havia parlat occità en temps remots ja perduts a les marees. Un minut de silenci per la Farrineta, la Renault Kangoo del Farri que ens ha acompanyat a tantes contrades. 
 
 
Ens espera la corbièra salada de Claudi Martí, el món de l'esport aranès i occità, el cinema i el cinematògraf, els ossos, els senglars i la brama del cèrvol, i enfrontar-nos amb el món amb tossuderia... Qui guanyaria, si enfrontèssim Naut Aran a les baixes contrades a Pujòlo contra eth mon
 
 
L'Aixeta: més potent que Patreon? 
 
L'Aixeta ja despunta, amb 1 trobairitz, 3 viatjaires, 4 fenhants, 2 macarèls i 1 invisible. Estem en una cursa aferrissada fins que acabi el cap de setmana, ja que actualment guardem el 7è lloc al Rànquing de creadors de l'Aixeta però podriem seguir pujant gràcies a noves sotscripcions, sotscripcions regalades, o sotscripcions creuades! 
 
Demanem paciència als sumadors perquè tancar la campanya i organitzar el sorteig del 8 de febrer serà una feinada, però ens agradarà agraïr-vos personalment la participació. 
També si esteu pendents de les emissions, venen dues setmanes molt intenses en que voldreu ENGANXAR-VOS al País Invisible: tindrem dos episodis d'estudi i dos directes més casolans, la primera de febrer farem creps, una tradició occitana durant la Candelera, i a segona setmana parlarem de l'Immaculada Concepció, que si no ho sabieu, parla occità. Fins i tot farem el primer viatge presencial de l'any (però on i per què encara és una sorpresa)!

Cliqueu aquí per recuperar el darrer programa: https://www.paisinvisible.cat/Episodis-v-9
 

Al còp que ven. 
L'equip.