Atención: Tu navegador no soporta algunas funcionalidades necesarias. Te recomendamos que utilizes Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

País Invisible Podcast

divulgant Occitània en podcast

  • 11
    Mecenas
  • 80.0
    mensuales
  • 976.66
    total

Una taula de surf i l'ecuador de País Invisible

#8 Surfejant la ciutat de Bordèu 🏄‍♂️🏄‍♀️ Viure occitània a l'extrem nord-oest.

Planvoluts, portem uns díes resseguint el Gave de Pau , el llit fluvial llarguíssim ens ha dut des de la Vall de Bigòrra, adjacenta a l'Aran, ben bé fins a l'Atlàntic, a la ciutat de Burdeus, on hem gaudit del Surf al Palau de la Borsa, a la plaça embassalada del Mirall d'Aigua. 
 
 Per arribar a Bordèu trepitgem les Landes o "Lanas", un delta enorme de dunes i bruguerars batejat pels gals que s'esté quilometres endins i que dóna refugi a la reserva natural del Medòc. Ho fem amb el rondèu "A Bordèu qu'ei arribat". El rondèu o "salt" és un ball comú d'occitània, i també d'Aran, que succeeix a aquells balls del renaixement anomenats Branles. A les Landes, es ballen en fileres de fins a set persones: https://www.youtube.com/watch?v=FHbYc6Wq4is 
 
Hem completat la meitat de la temporada 
 
El dissabte, un cop un altre viatge. Portem 9 programes de l'estimat de 17 que farem aquest curs. Ens hem portat bé? 
 
Començant als ulls de la Garona a ritme de Nadau i enjós, enjós, que baixem al massís central, al país basc francés, a Mónaco, al bell mig d'Itàlia, a l'Argentina austral, rastrejant les petjes d'una llengua eufònica però avergonyida.
 
 Desde Bordèu em ronda el fantasma de l'antiga Angolema, que havia parlat occità en temps remots ja perduts a les marees. Un minut de silenci per la Farrineta, la Renault Kangoo del Farri que ens ha acompanyat a tantes contrades. 
 
 
Ens espera la corbièra salada de Claudi Martí, el món de l'esport aranès i occità, el cinema i el cinematògraf, els ossos, els senglars i la brama del cèrvol, i enfrontar-nos amb el món amb tossuderia... Qui guanyaria, si enfrontèssim Naut Aran a les baixes contrades a Pujòlo contra eth mon
 
 
L'Aixeta: més potent que Patreon? 
 
L'Aixeta ja despunta, amb 1 trobairitz, 3 viatjaires, 4 fenhants, 2 macarèls i 1 invisible. Estem en una cursa aferrissada fins que acabi el cap de setmana, ja que actualment guardem el 7è lloc al Rànquing de creadors de l'Aixeta però podriem seguir pujant gràcies a noves sotscripcions, sotscripcions regalades, o sotscripcions creuades! 
 
Demanem paciència als sumadors perquè tancar la campanya i organitzar el sorteig del 8 de febrer serà una feinada, però ens agradarà agraïr-vos personalment la participació. 
També si esteu pendents de les emissions, venen dues setmanes molt intenses en que voldreu ENGANXAR-VOS al País Invisible: tindrem dos episodis d'estudi i dos directes més casolans, la primera de febrer farem creps, una tradició occitana durant la Candelera, i a segona setmana parlarem de l'inmaculada concepció, que si no ho sabieu, parla occità. Fins i tot farem el primer viatge presencial de l'any (però on i per què encara és una sorpresa)! 
 
Al còp que ven. 
L'equip.